top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Sérültjeink állapota

Az előző szezon bizony nem múlt el nyomtalanul. Mint tudjuk, több játékosunk is komoly sérülést szenvedett, de ez már a múlt. Pozitívnak kell maradnunk, ahogyan ezt a lányok is tették, teszik, s csak előre tekinteni. Van, aki több, van, aki kevesebb ideje sérült, azonban egy pillanatig se feledjük, mit tettek, tesznek ezek a lányok a klubért, a játékostársaikért! Voltak gyönyörű pillanatok a szezonban, melyeket többek közt nekik is köszönhetünk, hiszen egytől-egyig tevékenyen kivették a részüket a történelmi szezon sikereiből!


Nézzük hát, hogyan érzik magukat, s hogy haladnak a felépüléssel a lányok!




Kuti Bettina:

Kuti Bettina

Hogyan élted meg a sérülésed óta eltelt időszakot?


K.B.: Mivel már korábban is kerültem ilyen élethelyzetbe, megtanultam kezelni. Tudatosan nem engedem, hogy eluralkodjanak rajtam a negatív érzelmek, ezért az első perctől kezdve arra koncentráltam, hogy ebből a szituációból is kihozzam a maximumot. Az elkövetkező időben arra összpontosítok, hogy a motivációmat átcsoportosítsam az alapozásról a lehető legsikeresebb rehabilitáció irányába, és minden tőlem telhető módon segítsem a csapatomat. A felépülés mellett pedig célom, hogy az élet olyan területein is fejlődjek, melyek fontosak lehetnek a jövőm szempontjából. Aki ismer, tudja, hogy fejben erős vagyok, és hamar fel fogok állni ebből.


Hogy áll a rehabilitációd?


K.B.: Az egyesület gyógytornászával vettem fel a kapcsolatot, aki egy állapotfelmérést követően ellátott olyan gyakorlatokkal a nyárra, amelyek segítenek, hogy a térdem a lehető legjobb állapotban legyen a műtétre.


Mikor fognak műteni?

K.B.: Július 17-én kerül sor a műtétre, Tatán.


Körülbelül mikor térhetsz vissza?


K.B.: Erre a kérdésre nem tudok pontos választ adni, hisz rengeteg dolog függvénye, de azt megígérhetem, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy az NB1-es szezonban minél több meccsen pályára léphessek.


Mivel töltöd a napjaid?


K.B.: Mozgalmas napjaim vannak a szezonzárás óta. Részt vettem egy egyetemi vízi táborban, amit nagyon élveztem, majd az egyesület nyári élménytáborában, ahol sok tapasztalatot gyűjtöttem. Végre több időm van a családomra is, így például a párommal, és a családdal unokatestvérem esküvőjére voltunk hivatalosak nemrég, valamint jövő héten nyaralni megyünk Horvátországba.



Köpösdi Zsófi:

Köpösdi Zsófi

Hogyan élted meg a sérülésed óta eltelt időszakot?


K.Zs.: Nehéz volt mentálisan megküzdeni vele, úgy éreztem, idén a legjobb formában lehetek, mikor megtörtént. Idővel elfogadtam, és csak előre tekintek, mielőbb pályán szeretnék lenni. Ebben a családom, a barátaim és a csapattársaim nagyon sokat segítenek.


Hogy áll a rehabilitációd?


K.Zs.: Jól haladok a rehabilitációval, elkezdhettem az egyenes vonalú futásokat, illetve a műtött lábam folyamatosan erősödik, a gyógytornászom és Imi munkájának köszönhetően.


Mikor műtöttek?

K.Zs.: Március 22-én volt a műtétem.


Körülbelül mikor térhetsz vissza?


K.Zs.: Decembertől szinte bármikor, ez tőlem, és a térdem állapotától függ.


Mivel töltöd a napjaid?


K.Zs.: Minden napra be van osztva az edzés, melyiken erősítek, melyiken futok, melyiken mobilizálok. Nagyon sokat foglalkozok a testi felépüléssel, és igyekszem fejleszteni magamat szellemileg is. Emellett a nyári szünetnek köszönhetően sokat vagyok a családommal.


Bréda Luca:

Bréda Luca

Hogyan élted meg a sérülésed óta eltelt időszakot?


B.L.: Március második felében sérültem meg. Az első pár hét nehéz volt. Óhatatlanul is azon gondolkodik az ember, hogyan tovább a sportpályán. Emellett el kellett döntenem hogyan tovább a tanulmányokkal. A csapattól, edzői stábtól, és a szurkolóktól ez idő alatt kapott támogató üzenetek nagyon jól estek, most is nagyon köszönöm mindenkinek!


Hogy áll a rehabilitációd?


B.L.: Pár hét után a sérült térdem hamar regenerálódott arra a szintre, hogy normális, hétköznapi életet tudjak élni. Folytattam az erőnléti edzéseket, hogy a műtétre a lehető legjobb formában fussak neki, közben pedig iskolai szakmai gyakorlatra is jártam, majd elkezdődtek a vizsgák. Ezen időszak sűrűsége elterelte a figyelmemet a sérülésemről.


Mikor fognak műteni?


B.L.: A műtét időpontja július 14! Tatán fog műteni Dr. Tátrai Miklós, akit már utánpótláskoromból ismerek. Többször kezelt, az ő útmutatása alapján készülök a térdműtétre is. A műtét utáni első pár hét nehéz lesz, majd jön a hosszú rehabilitáció.


Körülbelül mikor térhetsz vissza?


Kilenc hónap múlva lehetek ismét a pályán, ami körülbelül 2024. április közepe. Idén a bajnokság végéről maradtam le, jövőre a bajnokság végére térhetek vissza, remélve, hogy az is az ideihez hasonlóan örömteli szezonzárás lesz.


Mivel töltöd a napjaid?


A vizsgák után, és a műtét előtti pár hetet a gyógytorna mellett kikapcsolódással töltök. Igyekszem minél többet a barátaimmal, családommal lenni, hogy kihasználjam a nyár nyújtotta lehetőségeket, amíg lehet.

Műtét után mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél erősebben térjek vissza, ezzel segítve a csapatomat, és nem mellesleg nagyon szeretnék bemutatkozni NB1-ben.


Markovics Rebeka:

Markovics Rebeka

Hogyan élted meg a sérülésed óta eltelt időszakot?


M.R.: Nehéz időszakon vagyok túl, hiszen ezt nekünk, sportolóknak sosem könnyű feldolgozni. Azonban próbáltam ebben a nehezebb időszakban tanulmányaimra fókuszálni, és kicsit elterelni gondolataimat. Közben sikeresen államvizsgáztam, és a feljutás mellett ennek is nagyon örültem. Mostanra már elfogadtam ezt a helyzetet, és az elkövetkezendő 9 hónapra fogok koncentrálni, hogy ismét a csapat hasznos tagja lehessek.


Hogy áll a rehabilitációd?


Jelenleg még műtét előtt állok, ebben az időszakban is gyógytornázom, hogy erősítsük a lábamat és felkészítsük a műtétre.


Mikor fognak műteni?


M.R.: A műtétem július közepén lesz, amin -megmondom őszintén -szeretnék màr miharabb túllenni.


Körülbelül mikor térhetsz vissza?


M.R.: Úgy gondolom, hogy a műtét utáni hatékony rehabilitációval, ha minden jól alakul, akkor 9 hónap elteltével már visszatérhetek, de a legfontosabb az lesz, hogy mentálisan, fejben is rendben legyenek a dolgok, hiszen ilyenkor mindig az az utolsó bizonyos ,,felugrás” van a gondolatainkban, amely sajnos rögzült.

Próbáltam úgy felfogni ezt a jelenlegi helyzetet, hogy ez is biztos tanít valamire, úgyhogy izgalommal várom már az elkövetkezendő időszakot.


Mivel töltöd a napjaid?


M.R.: Napjaimat jelenleg feltöltődéssel töltöm. Minél több időt töltök ilyenkor Balatonon a családommal, és párommal. Jelenleg is a nyaralásunkat töltjük a tengeren, próbálunk sok programot szervezni. Na meg persze barátokkal találkozunk, hogy aztán újult erővel és motivációval telve térjek vissza a következő szezonra, amit már nagy kíváncsisággal várok.



Hajrá Csajok! Várunk titeket vissza!




621 views
bottom of page