top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Nincs meg az első idegenbéli

A TAPPE-Békéscsabai ENKSE otthonában léptünk pályára az NBI 11-ik fordulójában

Fotó - Csobán Róbert
Fotó - Csobán Róbert

Gyulay László tanítványai idegenben nem szereztek még pontot, így arra készült a csapat, hogy megtörje a jeget, ami most nem sikerült. Előre lehetett tudni, hogy komoly küzdelem várható az összecsapáson. Ebben nem is csalódott egyik szurkolótábor sem! Mindkét gárda csúszott-mászott a labdáért a teljes hatvan percen át. 

Az első támadásból gólt szereztek a hazaiak, amire gyorsan válaszoltunk is, majd kezdődött egy kis “adok-kapok” játék, amikor egyik védelem sem igazán találta önmagát. Szinte felváltva rezzentek meg a kapuhálók, hogy aztán mi hibázzunk bele ebbe a fajta játékba. Egy-egy kimaradt helyzet azonnal megbosszulta magát: a játékrész zárásáig a Csaba el tudott lépni két találattal. A fordulás után érkezett azonban egy periódus, amikor elbizonytalanodtunk a védelemben és a támadásban egyaránt, amit a rutinos hazai gárda könyörtelenül meg is büntetett. A félidő felére 24-28 állt az eredményjelzőn. Ami továbbra is pozitív, hogy ebben a helyzetben sem adták fel lányaink a küzdelmet. Rendeztük a védelem sorait, aminek eredményeképpen három találatra közelítettük meg vendéglátóinkat a végjáték kezdetén, ám innen újra hazai percek következtek, majd ugyanúgy mint eddig, megkezdtük a felzárkózást, de elfogyott az időnk. Három találattal többet szerzett a hazai gárda a lefújás pillanatában. Továbbra sem tudtunk tehát idegenben pontot, avagy pontokat szerezni. Ettől függetlenül felemelt fejjel jöhetett le csapatunk a pályáról és ugyanígy felemelt fejjel kell elutazzunk majd Budapestre is az MTK otthonába a következő forduló során, hiszen egyszer minden sorozat megszakad. Reméljük, hogy a mi idegenbéli sorozatunk pont következő ellenfelünk pályáján ér majd véget. 


Zsemberi Zóra így élte meg előző csapatához való utazást:

Először is gratulálok a Békéscsabának! Jó érzésekkel tértem vissza, nem volt benne különösebb izgalom a visszatérés miatt. A mérkőzésen voltak periódusok amikor jól ment a játék a csapatnak, összeállt a védekezés is, azonban voltak periódusok, amikor nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, illetve az emberelőnyöket, ezeket pedig kihasználták a hazaiak.  Köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét elkísértek minket! 

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE - Kozármisleny KA 31-28 (16-14) 

K&H Liga, Női NBI - 11. Forduló 

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor 


Kozármisleny KA: Pusztai, Wichmann, Szabó - Grénus 3, Imrei R., Kecskés, Grosics 4, Lengyel, Bánfai 3, Imrei N. 4, Scheffer 5, Tobak 2, Zsemberi 2, Szatmári 3, Hadnagy 2Vezetőedző: Gyulay László 

Erőnléti edző: Varga Imre

Kapusedző: Vig Vivien 

Gyúró: Kecskés Zsolt


168 views
bottom of page