top of page

Nem ijedtünk meg!

Ahogy ígértük, folytatjuk a szezonértékelők sorát, mégpedig felülről lefelé haladva, vagyis Gyulay László, felnőtt csapatunk vezetőedzője a következő a sorban 

Kozármisleny KA - NBI - 2023/2024

Sokszor sok helyen leírtuk már: történetünk első NBI-es szezonján vagyunk túl, ami a teljes egyesület számára komoly tanulópénz volt! Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Volt köztük rossz is, de azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy csak a jót visszük magunkkal. 

Bár a szezon végén búcsúzni kényszerültünk a legfelső osztálytól, nem csüggedünk egy pillanatig sem. Újrakezdjük az építkezést, hogy ismét visszatérhessünk az NBI-be! Gyulay Lászlóval beszélgettünk egy kicsit az idei szezon kihívásairól, illetve a megmérettetés előtti célok teljesüléséről: 


Végetért az első, és egyelőre utolsó szezonunk az NBI-ben. A szezon előtt azt mondtad, egy dolgot nem lehet: megijedni. Hogy látod most, a szezont követően? Ez teljesült? 

Egy valamit kijelenthetünk, ez megtörtént! Nem ijedtünk meg, sőt ....minden meccsen nagy akarattal és alázattal küzdöttünk és harcoltunk! Sokszor váltottuk ki ezzel az ellenfelek és a szurkolók szimpátiáját, részben ennek a mentalításnak is köszönhetjük a megszerzett pontjaink egy részét!

Nem volt kitűzött cél a csapat előtt, de te úgy fogalmaztál, számodra, illetve a lányok számára a cél a fejlődés kell, hogy legyen. Sikerült a játékot tekintve előre lépni a csapatnak? 

Valóban nem volt konkrét célkitűzés a csapat előtt a helyezést illetően, de a versenyszellem és az, hogy élsportolók vagyunk, tehát minden meccsen a maximumra és a győzelemre törekszünk, az ösztön azért ott dolgozott bennünk. Minden összecsapáson meg akartuk mutatni magunknak és a szurkolóknak, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket! Ez az, ami minket "Mislenyivé" tesz! Tudtuk, hogy az NBI teljesen más lesz és mást követel meg tőlünk, mint az NBI/B. Mivel az utolsó pillanatban tudtuk biztossá tenni a feljutást, ezért a piac gyakorlatilag számunkra bezárt, de így is igyekeztünk olyan játékosokat igazolni, akik értéket képviselnek! Nagyon jól indítottuk a bajnokságot, hiszen telt ház előtt - ha rutinosabbak vagyunk - akkor a Vác ellen meglepetést is szerezhettünk volna, de a NEKA és a Kisvárda elleni szoros vereség is részben ennek a rutintalanságnak tudható be! A szezon első szakasza a realitásokat és a képességeket nézve jól sikerült! A folytatásban lassan kiismertek minket az ellenfelek, és a lehetőségeink nagyon korlátozottak voltak, hiszen a felkészülés első szakaszában egy régi sérülése miatt teljesen kiesett Polics Timi, majd épp, hogy felépült Szabó Panna, de a fradi ellen ismét súlyos sérülést szenvedett. Ez gyakorlatilag teljesen beszűkítette a repertoárunkat, ehhez kellett alkalmazkodnunk. A sportban nincs varázspálca, hogy egy csapásra megoldódjon minden, itt csak két dolog segít: az idő és a munka! Az igazi áttörést az ETO elleni meccs jelentette, mert bár komoly vereséget szenvedtünk eredmény tekintetében, de a játék szerkezetében és struktúrájában már megmutatkozott az előrelépés, ami újabb győzelmekhez vezetett. A végére a sorozatterhelés teljesen felemésztett minket, de ennek ellenére teljes mértékben kijelenthetjük, hogy nagyon sokat sikerült előre lépnünk!

Megszereztétek a csapat első NBI-es pontjait hazai pályán és idegenben is. Melyik a legkedvesebb pillanatod ezek közül? 

Sok jó meccset játszottunk és voltak nehéz pillanatok is az év során. Nyilván a Budaörs elleni első hazai győzelem volt az egyik legszebb és a Vasas elleni idegenbeli siker is nagyon közel áll a szívemhez! De felejthetetlen élmény fog maradni a hazai Győr és a Fradi elleni összecsapás is 2000 néző előtt. 

Mit üzensz a szurkolóknak az idei és a jövő szezont tekintve? 

Azt, hogy ŐK a legfantasztikusabb szurkolótábor! Szavakba nem is lehet önteni, leírni, azt a szeretetet, buzdítást és élményt, amit kaptunk és kapunk TŐLÜK! Nagyon szeretném, szeretnénk megköszönni annak a sok-sok gyermeknek és szüleiknek, hogy szinte mindig teltházat varázsoltak, és külön szeretném megköszönni Réti Feri törzsszurkolónknak és csapatának, hogy mindenhová elkísértek minket! Az ellenfelek, játékvezetők mindegyike kiemelte, hogy mennyire szeretnek Mislenybe jönni, mert fantasztikus a hangulat! Szeretnék köszönetet mondani a vezetőségnek és a támogatóknak is, akik biztosították számunkra a hátteret a nyugodt munkához, és minden helyzetben velünk és mellettünk voltak! 

Bár szezont értékelünk, egy kicsit tekintsünk előre. Mit vársz a jövő szezontól? 

Ha a jövő szezont nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy nagyon kemény kihívás elé fogunk nézni a 16 csapatos NBI/B-ben. Több csapat is komolyan megerősödött, mint például az Eger vagy a Komárom, és több csapat is kijelentette, hogy a feljutás a cél! Eddig mi voltunk, akik vadásztunk, most mi leszünk a vadak. Mindenki minket akar majd legyőzni, hiszen az NBI-ből érkezünk. Egy biztos: nem fogunk senkitől sem megijedni! Világos célok és kompetenciák mentén fogunk haladni. Én személy szerint, imádom az ilyen kihívásokat, mert sikerorientált vagyok, és a lányoktól is ezt fogom elvárni! Szerényen, de annál nagyobb alázattal fogunk beleállni a következő bajnokságba!

Hajrá, Misleny! 


309 views
bottom of page