top of page

Elnöki értékelő

„SZÁMUNKRA EZ AZ ÉV AJÁNDÉK! EZ AZ ÉV ÜNNEP!”

Kovács Tamás - KKA - Elnök
Fotó: mislenykezi.hu

Félévnél járunk és ilyenkor érdemes egy kicsit visszatekinteni, érdemes belenézni a tükörbe. Abba a tükörbe, ami előtt állva magunkat látjuk és gyakorlatilag tudjuk azt, hogy ha hazudunk akkor magunknak hazudunk. A tükör előtt állva kell kimondani az igazságot, a tükör előtt állva kell színt vallanunk, hogy vajon amit elterveztünk, kitűztünk maguk elé abból mit tudtunk megvalósítani.

 

Ezen tükör előtt állva jelenthetjük ki: ez a szezon teljes mértékben megfelel az előzetes elvárásainknak! Minden téren töretlen a fejlődés!

 

Ha a sportszakmai részét nézem és ránézek a tabellára, akkor első körben minden sportszerető ember csalódott lesz. Csalódott lesz hiszen Kozármisleny neve ennek a tabellának az utolsó helyén szerepel. Csalódott lesz mert csak azt látja, hogy három pontocskája van ennek a kis csapatnak. Fognak jönni most azok az emberek, akik azt mondták, mondják „ugye mi megmondtuk”, „minek indulnak el ezek, úgyis ők a kiesők”! 

 

Felmerül a kérdés, hogy ők velünk voltak fél évvel ezelőtt is? Látták akkor a lányainkat, egyesületünket? 

Ismerték törekvéseinket, a belerakott rengeteg energiát? 

Valószínűleg nem. 

És valószínűleg ők soha nem voltak a mi szurkolóink! 

De ahhoz, hogy töretlenül menjünk előre, kellenek ők is!

Kellenek, hogy még motiváltabbak legyünk, pedig higgye el mindenki: NINCS GONDUNK A MOTIVÁCIÓVAL!

 

Nagyon szerencsések vagyunk, mert sokkal többen vannak azon személyek, akik látták ezt, akik tudják honnan és hogyan jutottunk el ide, akik tudják, hogy milyen célokkal vágtunk neki ennek a szezonnak!

 

Kérem, hogy ne felejtse el senki, amit már év elején kimondtunk: 

 

SZÁMUNKRA EZ AZ ÉV AJÁNDÉK! EZ AZ ÉV ÜNNEP!

 

Most fél év viszonylatában bizonyosodik meg az, most derül ki az, mit adott valójában nekünk ez a fél év!

 

Kiderült, hogy sportolóink nagy része hatalmas akarattal, ambícióval, elszántsággal rendelkezik és tényleg nagyon sokuk saját képességeik határát feszegetve rengeteg energiát tesznek bele a mindennapjaikban, hogy megmutassák hétről hétre, hogy helyük van ebben az osztályban! Teszik ezt egyetemi tanulmányaik vagy éppen civil munkahelyi elfoglaltságaik mellett! 

 

Kiváltságosak vagyunk a tekintetben is, hogy ez igaz a teljes stábra, edzői karra, sportmunkatársainkra egyaránt! Fantasztikus háttérmunka zajlik a szürke hétköznapokon!

És talán álszerénység nélkül mondhatom, hogy vezető társaimmal is jó irányba tereljük egyesületünket!

 

Teljes mértékben tisztában voltunk azzal, hogy ebben az évben a bennmaradás bravúr kategória lenne! Ettől jelenleg messze vagyunk! Messze vagyunk, bár még mindig nem lehetetlen ennek a bravúrnak az elérése! Megannyi küzdelem, edzésmunka és vereséggel zárt mérkőzés után is van két nagyon fontos dolog: az egyik, hogy ezt senki nem veheti már el tőlünk, és csak rajtunk múlik, hogyan éljük meg a mindennapokat! A másik pedig az, hogy a legnehezebb pillanatokban is ott vagyunk egymásnak! Egy igazi közösségként, egy igazi családként!

 

Ebben az évben rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak a pályán és pályán kívül egyaránt. Sikerült a sportdiplomáciai kapcsolatainkat szélesíteni, erősíteni vagy, ahogy egy kedves szurkoló megjegyezte: sikerült feltenni Kozármislenyt a térképre. Azért mi már régóta tudtuk, hogy fent vagyunk azon a bizonyos térképen!

 

Egy azonban biztos: az NB1-nek köszönhetően egy másik polcra kerültünk a kézilabdások világában. Ugyan ez még csak egy másik szekrény legalsó polca, de ott vagyunk abban a szekrényben, ott vagyunk azon a polcon, ahol már igenis felfigyelnek ránk, ahol már igenis megjegyzik a nevünket!

 

Senki nem veheti el tőlünk, hogy mi szereztük meg a város első NB1-es győzelmét, amivel beírtuk a nevünket a város sporttörténelmébe!

 

Sikerült örömet okoznunk ezzel csapatunk szurkolóinak, sikerült örömet szerezni támogatóinknak és természetesen nem utolsó sorban magunknak!

 

Sportolóink példaként állnak a gyerekeink előtt, mint ahogy ezen gyerekek szájtátva nézik a Kozármislenybe érkező egykori és jelenlegi válogatottak és világsztárok játékát! Felnőtt játékosaink példamutató sportolói viselkedéssel, hozzáállással népszerűsítik klubunkat és a kézilabdasportot!

 

Valószínűleg ezeknek az erényeknek szól, hogy rendre teltház előtt, igazi ünnepi hangulatban zajlanak a mérkőzéseink! Ennek köszönhetjük, hogy hétről-hétre nő a szimpatizánsaink, szurkolóink és támogatóink száma!

 

Nem szeretnénk letérni erről az útról, szeretnénk tovább fejlődni, szeretnénk ha a tavaszi fordulókban újabb pontot, pontokat tudna gyűjteni csapatunk! Nem akarjuk feladni az álmainkat, nem akarjuk feladni a céljainkat, azonban tisztában vagyunk a realitásokkal! Tisztában vagyunk azzal, hogy nem biztos, hogy ebből lesz bennmaradás, de az egyesület ettől még működni fog! 

 

Ki merem jelenteni, hogy klubunk még jobban fog működni a következő években, mint valaha!

 

Jelentős fejlesztéseket tervezünk, több pályázat előkészítésén dolgozunk!

Itt jelentem be, hogy az Önkormányzat a mi szakmai együttműködésünkkel a Magyar Kézilabda Szövetség felé egy olyan pályázatot nyújt be, aminek köszönhetően a városi sportcsarnokunkban jelentős energetikai-műszaki felújítás lesz várható. Terveink szerint rengeteg minden kerül felújításra, korszerűsítésre, aminek köszönhetően a sportlétesítmény a mai kornak megfelelő műszaki állapotba kerül, mindez önerő nélkül! Hiszünk a pályázatunk sikerességében.

 

Tervben van egy jelentősebb TAO-s beruházás is, amely tervezési, engedélyezési szakaszban van. Ezt is az MKSZ-en keresztül, önerő bevonása nélkül tudjuk majd lebonyolítani, természetesen az Önkormányzat és a Tankerület hozzájárulásával. 

Hisszük, hogy ezzel a nagyobb léptékű fejlesztéssel a létesítmény tényleg méltó lesz a Városi Sportcsarnok elnevezésre. Reményeink szerint olyan funkciónöveléseket tudunk végrehajtani, amellyel városunk egész lakossága nyerni tud.

 

Ezek a beruházások már a jövőt is mutatják! 

 

Célunk, hogy a sportcsarnok hosszútávon legyen alkalmas élvonalbeli mérkőzések megrendezésére, hiszen most már egyértelműen célként jelentjük ki, hogy bent szeretnénk maradni, de ha sors úgy hozza, akkor jövőre az NB1 B-ből vissza szeretnék jutni!

 

Szeretjük azt a közeget, ami körülveszi az NB1-et! 

 

Elsősorban azért mert olyanná varázsoljuk, olyanná tesszük, hogy jól érezzük benne magunkat! Biztosak vagyunk abban, hogy játékosaink a jövőben azokért a célokért fognak küzdeni és dolgozni, hogy továbbra is ilyen szinten kézilabdázhassanak, ilyen szintű csapatokat fogadhassunk, mint amelyekkel most is találkoztunk!

 

Most lezártuk az őszi fordulókat, de ezzel még nincs vége, hiszen a tavasz rengeteg izgalmas eseményt hoz, elég ha csak azt mondjuk, hogy következik a NEKA elleni rangadó, fogadjuk a Kisvárda csapatát, érkezik majd hozzánk a székesfehérvári Alba. Érkezik hozzánk majd a Békéscsaba. Mindegyik olyan mérkőzés, amelyek talán egy kicsit magukba foglalják annak lehetőségét, hogy újabb pontot, pontokat szerezzük!

 

De ne feledkezzünk meg, hogy tavasszal a kézilabdázás Real Madridjai, Barcelonái fognak vármegyénkbe érkezni!

 

Három bajnokok ligájában szereplő csapat is érkezik! 

Közülük a Debrecent hazai pályán fogadjuk, míg a két csapatot – a világsztárokat felvonultató Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungaria-t - a pécsi Lauber Dezső városi sportcsarnokban tudjuk fogadni, megteremtve ezzel azt, hogy Baranya összes kézilabdát szerető sportolója, szurkolója láthassa a Magyarországon kézilabdázó világsztárokat!

 

Jelentős előkészületek zajlanak a háttérben és olyan fejlesztéseket hajtunk végre, amely szintén jövőbe mutató.

 

Tavasztól lehetőséget biztosítunk az online jegyvásárlásra, a helyszíni kártyás fizetésre és természetesen továbbra is lehet majd helyszíni elővételben is jegyet venni!

Ezen újításokra első alkalommal a NEKA elleni hazai mérkőzésen lesz lehetőség!

Szurkolói termékeink portfólióját fokozatosan szélesítjük és itt is cél lesz a webshopon keresztül való vásárlás lehetőségének megteremtése.

 

Összegezve: tovább szeretnénk szakmailag fejlődni. Ennek megfelelően készülünk a jövő évi keret kialakítására, átalakítására, megerősítésére. Szeretnénk hosszútávon az NB 1-ben ragadni! Erősíteni kívánjuk a diplomáciai kapcsolatainkat! Rengeteg beruházással, fejlesztéssel szeretnénk hozzájárulni a kozármislenyi sportélethez és természetesen továbbra is prioritás a magas szintű utánpótlás nevelés!

 

Nem kérünk mást tőletek, mint amit most is adtok: higgyetek bennünk, higgyetek játékosainkban, higgyetek abban, hogy továbbra is komolyan elvégzett munka zajlik az egyesületnél!

 

Hisszük, hogy ez a közösség, ez a család csak együtt erős és együtt képes további szuper sikerek elérésére! 

 

Köszönjük, hogy velünk vagytok és bízunk benne, hogy továbbra is velünk maradtok!

Hajrá kézilabda! Hajrá Kozármisleny!

 

Kovács Tamás

Elnök

417 views
bottom of page