top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Előrehozott mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot

Kispestre látogatunk, célunk most is a két pont

A bajnokság kétharmadához közeledünk, és egyre jobban tisztul a kép, ami az erőviszonyokat illeti. Gyakorlatilag három részre szakadt a mezőny, és örömmel konstatálhatjuk, hogy Polics Timiék a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. Sőt! Jelenleg a legkevesebb vesztett ponttal gyakorlatilag elsők vagyunk.

Ehhez a csoporthoz tartozik – azaz közvetlen riválisaink – a Vasas SC, és a Szombathelyi KKA csapatai, de még az Eszterházy SC is beleszólhat a végelszámolásba.

A középmezőnyben stabilizálta helyét a Komárom, az Algyő, az Orosháza, a Kispest, és a SZISE csapata, valamint jó pozícióban várhatja a folytatást a DVSC U19, és PEAC csapata, de mindkét eseteben 1-2 győzelem még kell a biztos bentmaradáshoz.

A kiesés ellen gyakorlatilag öt csapat küzd. Az már biztosan eldőlt, hogy a Pénzügyőr SE lesz az egyik kieső csapat, hiszen visszaléptek a bajnokságtól. A másik két kieső hely elkerüléséért a Kecskemét, a Gárdony, a Tempo és a FTC U19-es csapatai fognak megküzdeni a bajnokság lezárásáig.

Lányaink egész évben fokozatosan lépkedtek előre, és a legutóbbi csapatmegbeszélésen egyértelmű célként jelölték meg, hogy ebben az évben érmet szeretnének. Továbbra sem elvárás a feljutás kiharcolása, de a kedvező pozíció kecsegtető e tekintetben is. A csapat körüli kiváló atmoszféra, egységesség jól érzékelhető volt a Komárom elleni derbin is, ahol gyakorlatilag nem volt gyenge láncszeme csapatunknak. Korábban már többször leírtuk, hogy a bajnokság nagyon hosszú, és nagyon kiegyensúlyozott. Nincs könnyű ellenfél, és egy mérkőzést sem szabad félvállról venni. Lányaink ennek szellemében készültek a héten is a soron következő mérkőzésre, ahol egyértelmű cél az újabb két pont megszerzése.

2023.03.03. Péntek, 18:30


Kispest NKK – Kozármisleny KA NBI/B - 30. Forduló (Előrehozott mérkőzés)

Soroksári Sportcsarnok - Budapest, Szentlőrinci út- Nyír utca

Játékvezetők: Őri Erika, Ónodi Erika


A hétvége során még egy előrehozott mérkőzést játszanak:

OXXO Energy Orosházi NKC - Gárdony-Pázmánd NKK

134 views
bottom of page