top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Vezetőedzőnkkel ültünk le

Gyulay Lacival beszélgettünk a felkészülési időszakról, annak nehézségeiről, illetve arról, hogy mit is vár majd el a lányoktól a szezon folyamán

Gyulay László - Kozármisleny KA

Egészen hosszú, hét hetes felkészülési időszakot tudhat maga mögött a csapat. Volt itt minden: sérülés, mosoly, szenvedés, öröm, edzőtábor, mérkőzések, fotózás. Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy egy csapat, illetve sportoló életében ez az egyik leginkább megterhelő időszak. Mind fizikálisan, mind pszichésen. Persze ez után következik a szezon, ami szintén komoly kihívásokat rejteget, azonban most egy kicsit tekintsünk vissza az elmúlt időszakra.


Sikerült mindent elvégezni, amit a felkészülés előtt a stábbal elterveztetek?

Az az igazság, hogy az első pár napban szembesültünk azzal, hogy a tavalyi szezont “hoztuk magunkkal”. Gondolok itt a mentális állapotra, de ami a komolyabb problémát jelentette, hogy fizikálisan is voltak még gondok, sérülések, amik nem teljesen jöttek rendbe. Ehhez kellett alkalmazkodnunk, így egy kicsit óvatosabban álltunk az edzésekhez, terheléshez, de mivel sok idő állt rendelkezésünkre, úgy gondolom, hogy a végére sikerült olyan állapotba hoznunk a csapatot, amit elterveztünk.

Hogyan látod a csapatot? Gondolok itt elsősorban a mentalitásra, csapategységre, valamint a játékunkra.

Nagyon örülök, hogy jó mentalitású játékosokat sikerült igazolnunk, ennek köszönhetően hamar felvették a ritmust. Azt hiszem, hogy könnyebb helyzetben vagyunk, mind támadás, mind védekezés tekintetében, hiszen a csapat gerince egyben maradt, így nem kellett a teljes rendszert újra tanulni az egész gárdának. Egy-egy játékost kellett beillesztenünk a már meglévő rendszerünkbe, szerintem ez komoly előnyt jelent. Takitkát, játékot tekintve pedig sok mindent meg kell majd élnünk szezon közben - kinél mi működik, és mi nem - és ezt már a bajnokság alatt kell alakítsuk, szabjuk az aktuális helyzetekre.

Öt edzőmeccset játszottunk. Ezekkel elégedett vagy? Folyamatos volt a csapat fejlődése?

Igazából az első hárommal maximálisan elégedettek vagyunk. Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezek sokkal jobban sikerültek, mint tavaly ilyenkor. A Szombathely elleni talán olyan szempontból jött jól, vagy jókor, hogy a csapat akkor esett át egy holtponton. Ami viszont még ebben is pozitívum volt, hogy a második félidőben átvettük a játék irányítását. Tanulnunk kell abból a meccsből is! Az utolsó meccs pedig önbizalom növelésnek nagyszerű volt.

Mit vársz a csapatodtól a szezon során?

A legfontosabb dolog, ahhoz hogy előre tudjunk lépni, egy valamit nem lehet: megijedni! Tudomásul kell vegyük, hogy a játékoskeretünk gyakorlatilag 80-90%-ban megegyezik a tavalyi kerettel. Viszont a játékelemek nem változnak most, az NBI-ben sem. Ami más lesz, az a sebesség, a tapasztalat, a koncentráció, fegyelem. Ebben kell előre lépjünk. Azt szeretném látni rajtuk, rajtunk, hogy félelem nélkül tudnak küzdeni. Nem szabad, hogy a hibázástól legyen tele a gatya. Be kell vállalni a helyzeteket. Egy-egy hiba miatt senki sem fogja a kispadon találni magát! Ha viszont valaki ijedten, félelemmel játszik, az nem fog tetszeni. Azt várom tőlük, hogy küzdjenek! Ami fontos, hogy azokra a mérkőzésekre, ahol valóban van esélyünk jó meccset játszani, készen álljunk minden tekintetben. A győzelmeket nyilván nem tudjuk, és akarjuk megígérni, de azt szeretnénk megmutatni, hogy igenis megérdemelten vagyunk itt. Akarjanak fejlődni nap mint nap, akkor biztos, hogy rendben leszünk a szezon végére!

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Annyit tudok ígérni, hogy mindent meg fogunk tenni a pályán. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen szurkolótáborunk van, ahogyan annak is, hogy nagyon sok kisgyermekes család is kilátogat a meccsekre. Biztos vagyok benne, hogy a lányoknak ez egy óriási pozitív töltet! Tartsatok ki a lányok mellett, mi is kitartunk!

Köszönöm a beszélgetést!


Ti pedig ne feledjétek, hogy szombaton újra a pályán láthatjuk a csapatot!

Kozármisleny KA - Praktiker-Vác NBI női - K&H Liga

2023.09.02. 18:00

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok255 views

Comments


bottom of page