top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Végre itthon

Felnőtt csapatunk december vége óta először futhat ki hazai pályára a bajnokságban!

KKA - DKKA - 2023.12.30. - Fotó: Csobán Róbert

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát látjuk vendégül szombat délután hat órakor. Szinte már el is vesznek az utolsó hazai mérkőzés emlékei, amikor is nagyszerű hangulat és teltház volt otthonunkban. Reméljük, hogy ezen emlékek most hétvégén frissülni fognak! Ellenfelünkkel az idei szezonban már többször találkoztunk, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupában is összecsaptunk velük a nyári edzőmérkőzéseken kívül. Ami számunkra rossz hír, hogy minden hivatalos meccsen ők hagyhatták el eddig győztesen a pályát: egyszer négy találattal kerekedtek fölénk, egyszer pedig egy találattal bizonyultak jobbnak. (NBI: NEKA - KKA 30-26, MK: 23-24) Van tehát miért revansot venni rajtuk, ami - biztosak vagyunk benne - hogy csak plusz motivációt ad csapatunknak, illetve szurkolóinknak is az előttünk álló csatára! Jelenlegi formát tekintve pedig elmondhatjuk róluk, hogy felszálló ágban vannak, hiszen az utolsó három meccsükön három egységet zsebeltek be: döntetlent játszottak az Alba otthonában (27-27), hazai pályán pedig négy találattal bizonyultak jobbnak a Vasas SC gárdájánál. (28-24) Nem lesz tehát egyszerű dolga Gyulay László tanítványainak a hatvan perc során, azonban abban biztosak lehetünk - ahogyan az eddig is mindig történt - csapatként küzdve, mindent meg fognak tenni a sikerért. Ha a mi formánkat nézzük, nem egyszerű azt meghatározni. Az idén eddig két meccset játszottunk le: a DVSC ellen kezdtük meg a naptári év szereplését, méghozzá egy igen meggyőző meccsel, majd az MTK Budapesthez utaztunk, azonban az a mérkőzés nem a terveknek megfelelően alakult idegenben.

Lányaink egyértelműen hazai pályán tudják legjobbjukat nyújtani, mégpedig egy igen fontos faktor miatt: a szurkolói közösség, ami mögöttük áll egészen különleges. Hisszük, hogy a mostani összecsapás során is a megszokott nagyszerű, ám sportszerű hangulat fogja uralni a csarnokot, komoly tartást és energiát adva ezzel csapatunknak!


Gyertek ki minél többen és szurkoljuk ki közösen a lányok, a város és ezzel a közösség sikerét! 


Szabó Lucát kérdeztük arról, hogy mire lesz szükségünk a NEKA elleni mérkőzésen, hiszen keretünkből ő ismerheti leginkább Bakó Botond gárdáját: 

“Úgy gondolom, hogy ha az átlövő és lerohanás goljáikat le tudjuk redukálni a minimumra, akkor egy végletekig kiélezett mérkőzést fogunk tudni játszani a NEKA ellen. Arra lesz szükség, hogy mindenki a “legszebb arcát” mutassa szombaton, támadásban és védekezésben is. Felkészültünk rájuk és mindent meg fogunk tenni azért, hogy itthon tartsuk a 2 pontot! Nagyon várjuk, hogy újra a saját szurkolóink előtt léphessünk pályára!”

Kozármisleny KA - NEKA K&H Liga - Női NBI - 15. Forduló 

Városi Sportcsarnok, Kozármisleny Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István


Hogy biztosan legyen helyetek, ne feledjetek jegyet váltani már most a mérkőzésre az alábbi linken: 


Hajrá Misleny! 


140 views

Comments


bottom of page