top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Vácra utazunk

Folytatjuk a K&H Liga küzdelmeit. A Praktiker-Vác vendégei leszünk a 14-ik forduló mérkőzésén

Kozármisleny KA - Praktiker-Vác - 2023.09.02. - Fotó: Csobán Róbert

Még hazai pályán, a Vác ellenében kezdtük meg történetünk első NBI-es szezonját. Nem is rosszul, mert bár vereség lett a vége, tisztesen helytálltunk rutinos ellenfelünkkel szemben. Ha visszaemlékszünk az összecsapásra, az ötvenedik minutumban még mi vezettünk két találattal. Tudjuk, hogy a sportban nincsen “ha”, de ha akkor az a bizonyos két ziccerünk a kapuban köt ki, talán …   Ez tehát a múlt, amire egyrészt építhetünk, másrészt viszont tanulni kell belőle, de illúziókba sem ringathatjuk magunkat. Annak ellenére, hogy vendéglátóink szezonja sem zökkenőmentes, toronymagas esélyesei a mérkőzésnek. Az eddigi tizenöt lejátszott mérkőzésük során kilenc alkalommal hagyhatták el győztesen Herbert Gábor tanítványai a küzdőteret, emellett pedig hat alkalommal lett vereség a vége az összecsapásaiknak. Azonban az eddigi mérkőzéseik végeredményét böngészve az is kiderül, hogy 3-5 gólos győzelmeket zsebeltek be egy összecsapás kivételével: idegenben tudtak nagyarányú győzelmet aratni a DKKA ellenében. (21-35) Ha tehát a védekezésünket ráncba tudjuk szedni, ismét lehet esélyünk egy szoros, izgalmas csatát vívni ellenük. Egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne most is? A tavaszi fordulók eddig nem úgy alakultak számunkra, ahogyan azt terveztük. Mivel védekezésben nehezen találjuk a megfelelő keménységet és a megfelelő távolságokat, nehezen tudjuk a támadást is összerakni, hiszen a kettő egymásra épül. Ha hátul megvan a stabilitás, elől is meglehet a kellő nyugalom és hideg fej a pontos befejezésekhez, illetve a tudatos játékhoz. Egy biztos, ismét tét és nyomás nélkül futhatunk ki a játéktérre, azzal a céllal, hogy megmutassuk ország világnak, igenis van keresnivalónk ebben az osztályban.  


Köpösdi Zsófit kérdeztük, milyen érzés újra a pályán lenni, illetve mire lesz szükségünk ahhoz, hogy újra egy szoros, jó mérkőzést játszhassunk a Praktiker-Vac ellenében. 


Régóta izgatottan vártam a pillanatot, nagyon izgultam, de a lányok bíztató szavai rengeteget segítettek. Úgy gondolom, ha megfelelő akarattal, elszántsággal tudunk belemenni a mérkőzésbe és a hibáink számát lecsökkentjük, izgalmas meccset játszhatunk a Vác csapatával.

Praktiker-Vác - Kozármisleny SE 2024.03.13. 18:00

Városi Sportcsarnok, Vác - Bán Márton út 3. 

Játékvezetők: Dáné Rita, Marton Zsófia 


Ezúttal is élőben követhetitek a lányok mérkőzését a YouTube-on!Hajrá Misleny! 
155 views

Comments


bottom of page