top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Teljes szívvel

Telt ház fogadta az első, és második helyezettet sportcsarnokunkban

Fotó: Csobán Róbert

Nagy tét nyomta mindkét csapat vállát, hiszen tisztában voltak vele a gárdák: ha itt diadalmaskodnak, s a többi mérkőzésen nem hibáznak, bajnoki arannyal jutalmazhatják magukat a szezon végén. Ennek megfelelően ideges is volt a kezdés, ám ebből az állapotból a Vasas SC tudott hamarabb szabadulni, ami az eredményen is meglátszott. Elléptek előbb egy, aztán kettő, majd még több találattal, ami különbséget állandósítani is tudtak. Magabiztosabban kézilabdáztak az első félidőben az angyalföldiek, s hogy még nagyobb legyen a gond a hazai oldalon, Kuti Betti kapott a térdéhez még a játékrész elején, s nem is tudta folytatni az összecsapást. Egy balkezes játékosunk maradt tehát a hátralévő időre. A csillagok állása tehát nem nekünk kedvezett a szünetben, azonban egy apró jel mintha érkezett volna: időntúli szabaddobást kapott a Vasas, amiből Speth a mi játékosunkat lőtte ki a kapu helyett, amiért villant is a piros. Megfogyatkozott tehát ellenfelünk, méghozzá egy meghatározó játékosuk ülhetett fel ezzel a lelátóra.

A szünetben sikerült egy kicsit rendezni sorainkat, amit a játék képe is tükrözött. Felkeményedett a védelem, aminek köszönhetően egyből érkeztek a védések is a kapuból. Pusztai kezdett magára találni, amivel éledezett a komplett csapat is. Megkezdtük a felzárkózást, s a játékrész derekára, köszönhetően az üres kapus találatoknak is, illetve a csarnokban uralkodó “pokoli” hangulatnak, egy találatos különbség állt az eredményjelzőn, ám az utolsó előtti lépést, vagyis az egyenlítést rendszeresen elhibáztuk, s talán ez is lett a vesztünk. A végén mindig bele bele hibáztunk, amit rutinos ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, így ők kerültek lépéselőnybe az aranyért futott versenyben. Kár az eredmény miatt, azonban a pályán lévő játékosok egytől egyig dicséretet érdemelnek. Küzdöttek, hajtottak, csúsztak másztak minden egyes labdáért, minden egyes helyzetért, amit a közönség is értékelt: a mérkőzés alatt elképesztő hangulat uralkodott a csarnokban, a lefújást követően pedig mindkét gárda vastapsot kapott. Nem véletlenül. Kitették a lányok a pályára a szívüket, lelküket. Ez most ennyire volt elég, van ilyen, ez is a sport része. Tanulni kell belőle, s menni tovább, ugyanígy küzdeni, hajtani, akkor bizonyosan nem marad el az év végi jutalom.

Igazi rangadó volt ez, ahol mindent láthatott a közönség, amiért a kézilabdát szeretjük: érzelmeket, kemény, de sportszerű játékot (még ha villant is a piros lap többször is), küzdelmet, akaratot.

Ha minden mérkőzésen ilyen hangulat uralkodik csarnokunkban, biztosan szép pillanatoknak lehetünk még szem, és fültanúi!


Kozármisleny KA - Vasas SC 21-25 (8-13) NBI/B - 25. Forduló Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel Kozármisleny KA: Pusztai 27/8, Wichmann 3/0, Szabó 3/0 - Gránus, Markovics, Szabó 3, Brettner 3, Grosics, Polics 10, Halász, Lengyel, Imrei, Kaál-Nagy, Kuti, Tobak 4, Szatmári 4 Edző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien Gyúró: Kecskés Zsolt


A forduló további eredményei:

PEAC - DVSC Schaeffler U19 22-32 Levendula Hotel Algyő - Szent István SE 22-28

Eszterházy SC - OXXO Energy Orosházi NKC 28-32 Gárdony-Pázmánd NKK - Ferencvárosi TC U19 33-30

Tempo KSE - Komáromi VSE 33-34

Szombathelyi KKA - Kispest NKK 32-22

356 views

Comentarios


bottom of page