top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Becsülettel küzdve

A Ferencváros vendégei voltunk a K&H Liga hatodik fordulójában

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kozármisleny KA - 2023.10.18.

Előre tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Népligetben, hiszen a Bajnokok Ligájában érdekelt FTC a hazai pontvadászatban az élre szeretne törni, amihez nyugodtan mondhatjuk, hogy a játékosállománya is rendelkezésre áll. A fent leírtak ellenére, ahogy a találkozó előtt ígérték lányaink, nem feltartott kézzel futottak ki az Elek Gyula aréna parkettájára. Mi kezdtük meg a találatok szerzését az összecsapáson, ami mintha egy kicsit meg is lepte volna a hazai gárdát. Ők nem igazán találták a helyüket a pályán, míg mi bátran kézilabdáztunk, így 15 perc játék után 9-9 állt az eredményjelzőn. Ezután visszavette a vezetést rutinos ellenfelünk, de erre is volt válaszunk. Visszakapaszkodtunk 12-12-re, azonban innen begyújtotta a rakétákat az FTC-Rail Cargo Hungaria. Kihasználták a bizonytalanságainkat, amivel el is léptek a szünetig. Kilenc találatos különbséggel vonulhattak el a csapatok az öltöző mélyére rendezni a sorokat, és a pulzusokat.

A fordulást követő percekben nem tudtuk felvenni a ritmust, így még nagyobbra hízott a különbség. Érkezett is az időkérés Gyulay Lacitól, azonban támadásban nehezen találtuk a Fradi védekezésének ellenszerét. Minden találatunkért meg kellett küzdenünk. Becsülettel végig dolgoztuk a hatvan percet a tavalyi Bajnokok Ligája döntőjében is érdekelt házigazdák ellen.

Összességében elmondhatjuk, hogy amit tudtunk megtettünk a mérkőzésen.

Szabó Pannának ezúton is jobbulást kívánunk!


Szatmári Meli a mérkőzés előtt azt mondta, koncentráltnak, és fegyelmezettnek kell legyünk. Most, a mérkőzés után azt kérdeztük tőle milyen érzés volt a Fradi ellen egy legendás sportcsarnokban kifutni a pályára:

Élmény egy ilyen magas szintű csapat ellen játszani. Az első 20 percben egy jó szakaszt tudtunk produkálni. Úgy érkeztünk ide, hogy szeretnénk a játékunkat tudatosítani és pontosítani. Ez ebben a periódusban sikerült. Utána sajnos elfáradtunk és sok hibát vétettünk, amit a Fradi azonnal kihasznált. A második félidőben is voltak jó megoldásaink, de már kijött a két csapat közötti különbség. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísérték minket és nagyon jó hangulatot teremtettek!

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kozármisleny KA 46-23 (22-13)

K&H Liga - Női NBI - 6. Forduló

Játékvezetők: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert


Kozármisleny KA: Pusztai, Szabó L., Wichmann - Grénus 3, Imrei R. 1, Szabó P. 2, Brettner 2, Halász 1, Jarjabka, Bánfai 2, Imrei N. 1, Scheffer 4, Tobak 1, Zsemberi 3, Szatmári 1, Hadnagy 2 Vezetőedző: Gyulay László

Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt309 views

Comments


bottom of page