top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

A viharsarokból érkezik ellenfelünk

A TAPPE-Békéscsabai ENKSE-t látjuk vendégül a K&H Liga 24-ik fordulójában a kozármislenyi Városi Sportcsarnokban

Kozármisleny KA - FTC-Rail Cargo Hungaria - Fotó: Csobán Róbert

Ellenfelünk számára élet-halál harc lesz a mérkőzés, hiszen pillanatnyilag a 13-ik helyen (pont előttünk) állnak a tabellán, méghozzá 11 pontot szerezve. Velük azonos ponttal áll a NEKA, de csupán 2 egységgel vannak lemaradva a Kisvárda Master Good SE-től, valamint 3 egységgel az Alba Fehérvár KC, Vasas SC “párostól”. Ebből is látszik, hogy komoly küzdelem van tehát a másik kiesőhely elkerüléséért. Rácz Sándor tanítványai is szeretnék megtartani NBI-es tagságukat, amit a NEKA legyőzésével jeleztek is, de formájukat jól mutatja az is, hogy az idegenbeli MTK Budapest elleni meccsükön csupán három találattal maradtak alul, a tegnapi napon lejátszott hazai, Vác elleni mérkőzésükön pedig egy találat választotta el őket a pontszerzéstől! Ebből is lehet sejteni, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ellenük sem, de ismét van egy óriási előnyünk: nem minket nyom a teher. Az előző fordulókban megmutattuk, hogy ez a tény igen jó hatással van ránk, hiszen ne feledjük, hogy a Debrecen elleni összecsapást megelőzően két mérkőzést is megnyertünk, sőt! Idegenben is megszereztük az első győzelmünket. Ezek a tények pedig magabiztosságot és önbizalmat kell, hogy adjanak a Békéscsaba ellenében is, akik ellen már az őszi, ottani vendégjátékunkon is mutattunk szép periódusokat, s csupán három találattal maradtunk alul. A játékot tekintve továbbra is arra kell építenünk, amire eddig, az pedig a védelmünk stabilitása, valamint feszessége. Ha ez megvan, akkor a támadásnak is működnie kell, hiszen a hátul megszerzett önbizalom és nyugalom elengedhetetlen a támadások jó befejezéséhez. Gyertek, szurkoljunk ismét együtt a lányoknak. Ők is számtalanszor hangoztatták már, mennyire jóleső és fontos nekik a lelátóról érkező támogatás! Zsemberi Zóra pont a viharsarokból tette át székhelyét hozzánk, így őt kérdeztük, miben kell változtatnunk az őszi összecsapáshoz képest, ha pontot, pontokat szeretnénk szerezni: 

“Az őszi során egy jó mérkőzést tudtunk játszani a Csaba ellen, azonban ott még nagyon rutintalanok voltunk. Nem éreztük azt, mikor kell menni és mikor kell lassítani a játékot. Ennek hiánya miatt azon a mérkőzésen alulmaradtunk 3 góllal. Úgy gondolom, ebben sokat fejlődünk és talán ez lehet a kulcsa annak, hogy itthon tudjuk tartani a 2 pontot. Fontos lesz a játékaink higgadt és pontos kivitelezése és emellett a védekezés feszességére is ügyelnünk kell. Szeretnénk tovább folytatni azt, amit az utóbbi meccseken mutattunk magunkból. Remélem ezt a meccsen tudjuk majd kamatoztatni és remélem azt is, hogy ismét egy jó hangulatú mérkőzést tudunk játszani majd szombaton. Ehhez a flow állapothoz a szurkolóink elkerülhetetlenek szerintem, remélem ismét fantasztikus hangulatot fognak teremteni.”

Kozármisleny KA - TAPPE-Békéscsabai ENKSE K&H Liga - Női NBI - 24. Forduló 2024.05.18. 18:00 Városi Sportcsarnok, Kozármisleny Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István


Hajrá Misleny! 


131 views

Comments


bottom of page