top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

A királyok városába utazunk

Az Alba Fehérvár KC vendégei leszünk vasárnap este, a K&H Liga 7. fordulójában

KKA - MKC - 2023.10.22. - Fotó: Csobán Róbert

Soron következő ellenfelünk mögöttünk helyezkedik el a tabellán: eddig 1 pontot szereztek hazai pályán az MTK ellenében, egy 29-29-es döntetlen formájában. Nincsenek tehát egyszerű helyzetben az Alba játékosai, és vezetői. Az eddigi eredmények alapján kijelenthetjük, hogy a nagy múlttal rendelkező egyesület idén a túlélésért küzd a legmagasabb osztályban. Horváth Roland fiatal csapatán komoly nyomás van tehát és biztosak lehetünk benne, hogy mindent meg fognak tenni az első sikerükért a bajnokságban. Mint tudjuk, a legveszélyesebb a sebzett vad. Fel kell hát vegyük a kesztyűt velük keménységben és harcosságban, hiszen ez számunkra is egy fontos állomás lehet a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Ami viszont csalóka lehet esetünkben az a pillanatnyi helyezésünk, illetve a gúlkülönbségünk, mivel mi már túl vagyunk a tabella elejébe tartozó csapatokkal való mérkőzéseken, míg a Fehérvár eddig egyedül a Mosonmagyaróvár elleni összecsapáson van túl idegenben.

Persze nekünk sem egyszerű a helyzetünk. Egy-egy kisebb sérülés, betegség a héten is volt, így nem teljesen ideális a felkészülésünk a mérkőzésre, de ilyen indokok mögé nem bújhatunk. A sport örök igazsága most is érvényes: azokkal kell dolgozni, akik rendelkezésre állnak. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki mindent meg fog tenni a pályán és azon kívül is azért, hogy vasárnap este kilenc óra magasságában mi jöhessünk majd le mosollyal a pályáról Fehérváron. Gyulay László lányai az eredményességet tekintve nehéz heteken vannak túl, azonban a mögöttünk hagyott meccsekből, illetve azokból a bizonyos pozitív periódusokból kell építkeznünk. Ezeket kell kitolni minél hosszabb időre az Alba ellenében. A harcossággal és küzdőszellemmel eddig sem volt gond és azt biztosan állíthatjuk, hogy most sem lesz! Reméljük, hogy szurkolóink is minél nagyobb számban kísérnek el minket a mérkőzésre, ahogy tették eddig is!


Imrei Rékát kérdeztük arról, hogy mire kell odafigyelnie a csapatnak ezen a mérkőzésen annak érdekében, hogy győztesen jöhessen le a pályáról:

Úgy gondolom mindenképpen nagy szükség lesz a taktikai fegyelmezettségünkre és a koncentrációnkra. Lejátszottunk zsinórban három olyan mérkőzést, ahol papírforma végeredmény született, így már nagyon éhesek vagyunk a sikerre, amiért mindent meg is fogunk tenni a pályán. Egy kiélezett mérkőzésre számítok, ahol nagyon fontos lesz a tudatos játék, illetve az, hogy az előző mérkőzéseken felmerülő hibák számát le tudjuk redukálni. Bízom a csapat összhangban, illetve a szurkolóink támogatásában, akik mindenhol hazai pálya érzetét keltik számunkra!

Alba Fehérvár KC - Kozármisleny KA K&H Liga - Női NBI - 7. Forduló 2023.10.29. 19:00

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér BendeEllenfelünk eddigi eredményei:

Alba Fehérvár KC - DVSC Schaeffler 23-31 DKKA - Alba Fehérvár KC 35-33 Alba Fehérvár KC - TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 31-35 Motherson Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC 34-22 Alba Fehérvár KC - MTK Budapest 29-29 Praktiker-Vác - Alba Fehérvár KC 28-26Jegyvásárlás elővételben az alábbi linken lehetséges:


Hajrá Misleny!160 views

Comments


bottom of page